Oavsett årstid så behövs det finnas ljuskällor i ditt hem. Delvis av praktiska skäl såklart, men även för att kunna skapa en viss stämning i ett rum. Vi har tidigare skrivit en del om belysning, de tipsen kan du bland annat läsa om här.

Men - innan du ska sätta igång med ljussättning av ett rum har vi sammanställt en snabb och enkel checklista som du kan ta till dig och titta på innan du är redo att gå igenom vårt stora utbud av lampor och belysning till ditt hem.

 

1. Mängden dagsljus

Innan du vet vilken lampa du ska köpa eller hur många ljuskällor som behövs bör du kika på mängden dagsljus som kommer in i det aktuella rummet. Om rummet har lite dagsljus som kommer in behöver du tillföra mer belysning i rummet.

Hamilton taklama

Stilren taklampa i glas som blir en del utav inredningen


Taklampa till vardagsrum

Taklampan Kingstown är tillverkad i tvinnad metalltråd vilket gör att ljuset sprider sig ut i rummet på ett otroligt vackert sätt.

2. Storleken på rummet

Detta är också en avgörande faktor för hur många ljuskällor du behöver ha i ditt rum. Ett större rum kräver fler armaturer!

Svart lampa vardagsrum

Denna lampa ger ett behagligt sken och smälter snyggt in i inredningen hemma.

Bordslampa i kristall

 Bordslampor är perfekt att fylla ut i ett större rum, gärna i ett fönster eller på en byrå för att sprida ut ljuset i hela rummet.


Grön taklampa

Denna charmiga taklampa fungerar perfekt att hänga ihop som par om du behöver belysning över ett större matbord. 

3. Vad ska rummet användas till?

Detta är för dig kanske ett självklart tips, men vi väljer att ta med det ändå eftersom det är något som många glömmer bort när de är på jakt efter lampor till sitt hem. Beroende på vad du ska använda rummet till behövs olika typer av belysning. I ett arbetsrum behöver du ordentlig kontorsbelysning, men om du till exempel bor i en mindre lägenhet och behöver studera vid köksbordet måste du se till att taklampan över köksbordet ger dig tillräckligt med ljus för att kunna fungera som en arbetsplats.

Cleveland taklampa i färgen svart

Snyggt och smidigt sätt att inreda sin arbetsplats.


Asteria mini taklampa

Tips! Använd dimbar belysning så att du kan ha mysiga middagar utan att bli bländad. Exempelvis denna taklampa från UMAGE, det är den perfekta lampan att placera både över köksbordet och i vardagsrummet eftersom den är dimbar.

4. Se över inredningen

Beroende på vad du föredrar för färger i din inredningsstil kan du behöva anpassa mängden lampor i rummet. Mörka färger sväljer nämligen mer ljus än ljusa kulörer. Om du har en mörkare inredningsstil kan det vara bra att addera mer belysning runt omkring i hela rummet!

3-armad taklampa

Denna taklampa gör sig otroligt fint i ett mörkt inrett sovrum.


UMAGE taklampa sovrum

Även denna taklampa från UMAGE i borstad mässing är ett fint tillskott i sovrummet.

Vill du se hela vårt utbud inom belysning kan du klicka här >>