Även om det är sommar så blir kvällarna allt mörkare. Se till att säkra upp ditt hem med rätt belysning! Hos oss finner du lampor och tillbehör till varje rum. Vill du ha lite tips på hur du bör tänka på kring belysning och ljussättning av ditt hem? Läs då tre av våra bästa tips lite längre ner! Just nu har vi REA på massor av inredning och däribland belysning på hela sajten! Klicka här för att komma direkt till rean >>


Köp MR WATTSON här >>

Mr Wattson är den charmiga bordslampan från danska Piffany Copenhagen. Detta är en av våra storsäljare - och vi förstår varför! Det går inte annat än att bli förtjust i denna charmiga lampa. Placera honom på en hylla, sängbordet eller varför inte på hallbyrån? Finns i flera olika färger!
UMAGE (fd. Vita Copenhagen) är också ett danskt varumärke som producerar vackra, tidlösa och stilrena lampor i skandinavisk stil. Den populära belysningsfavoriten EOS fjäderlampa finns i många svenska hem och är en klassiker som inte går att tröttna på. Hos oss hittar du flera storlekar, färger och varianter beroende på om du vill ha lampan i taket, på väggen, bordet eller på fot.


Köp Champagne lampfot här >>

Missa inte heller denna fantastiska nyhet i mässingsfärg från UMAGE som fungerar väl ihop med exempelvis den mindre varianten av EOS fjäderlampa. Lampfoten är designad av Anders Klem. Lampfoten finns även i svart eller vitt om du inte är förtjust i den trendiga mässingsfärgen!


Köp DALIAH golvlampa i kristall här >>

Den eleganta golvlampan DALIAH kommer från Crystalline Sweden. De har sedan 2015 skapat belysning i olika kristalldesigner av högsta kvalitet. Designen är både lyxig och klassisk, och passar därför i alla hem!

Har du svårt att få till belysningen i ditt hem?

Här kommer våra tre bästa tips för hur du väljer rätt belysning!

1. Innan du köper en lampa måste du veta vilken funktion den ska fylla. Ska belysningen vara allmän och funktionell (lysa upp delar av eller ett helt rum), skapa stämning (exempelvis lampor med dimmerfunktion eller fönsterlampor) eller detaljbelysning för att lysa upp exempelvis en tavla? Efter att du vet syftet kan du spana in belysningen som fyller dina behov!

2. Använd fem till nio ljuskällor per rum! En ljuskälla behöver oftast kompletteras med annan belysning för att verka optimalt. Sikta på att skapa en bra stämning med belysningen, och att alla ljuskällor ska samverka med varandra! 

3. Börja med den funktionella belysningen, det vill säga vid arbetsbänken, skrivbordet, läshörnan m.m. för att sedan lägga till övriga ljuskällor. Det är denna belysningen som underlättar för dig att faktiskt se ordentligt, också därför det är viktigt att denna blir rätt för just dig!

Vill du ha fler tips? Följ oss i sociala medier eller prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa när ett nytt inlägg publiceras!