Vi är först ut att som svensk e-butik sälja hela sortimentet från varumärket My Luxury Linen som erbjuder härligt lyxiga och vackra bäddtextilier till riktigt bra priser i kvalitetsmaterialet bomullssatäng. Vi hoppas att ni kommer att älska dessa lakan lika mycket som vi gör!

Skäm bort dig själv och ditt sovrum (eller varför inte någon annan) genom att införskaffa dessa tidlösa, eleganta och smakfulla påslakan, örngott och underlakan. Eller köp ett ihopsatt bäddset som består av både påslakan och örngott i samma färg!

Behind the scenes med grundaren Sofia Seckinger

Vi ställde 5 frågor till grundaren av My Luxury Linen, Sofia Seckinger, för att lära känna henne lite bättre!

Varför startade du My Luxury Linen?

Jag startade My Luxury Linen för att jag ville förvandla mitt eget sovrum till en lyxig Hotel Suite med enkla medel. Jag har alltid älskat hotell ända sedan jag kan komma ihåg att jag bodde på ett, särskilt de mycket lyxiga med sina perfekta sängar, färska blombuketter, ljuvliga doftljus och fredliga och nästintill mystiska atmosfärer. Efter en weekendresa utomlands vaknade jag upp hemma i mitt eget sovrum (som för övrigt bara var ett rum och kök) och bestämde mig för att jag skulle förvandla mitt eget lilla hem till att kännas som ett lyxigt hotellrum.

För att göra mitt sovrum till ett femstjärnigt boende behövde jag ordna sängen först; det var dessutom det enklaste steget i förvandlingen. Jag behövde införskaffa krispiga, vita och elegant sängkläder som passade min lägre budget. Sökningen lämnade mig tomhänt men med en ny idé; att skapa prisvärda och lyxiga sängkläder som kan omvandla vilket sovrum som helst till en vacker svit. Därför fick varumärket helt enkelt heta Mina Lyxiga Lakan (översatt My Luxury Linen) för det är ju det dom är.

Vad är det bästa med dessa bäddtextilier?

Kvaliteten och priset. Jag har spenderat mycket tid i Portugal där vi producerar My Luxury Linen för att hitta den perfekta kvaliteten. Det finns många textiler som är på pappret samma som våra (satin i 300 tc) men i verkligheten känns dom annorlunda. Vävningen som utgör trådtätheten av tyget är bara en liten del av framställningen, men är den processen som är känd och som alla pratar om. Det är inte så viktigt för oss.

Vad som däremot är jätteviktigt för oss (som faktiskt gör att tyget blir mjukt och hållbart) är allt annat under framställningsprocessen; som till exempel varifrån bomullen kommer till hur man hanterar den och hur man tvättar och torkar det färdiga tyget innan man syr ihop det till ett örngott. Det finns så många detaljer som är värda att nämna, men för att summera kan jag säga att jag är väldigt stolt över My Luxury Linens kvalitet och pris. Och för att nämna något om priset så är det ett resultat av min egna tidigare studentbudget blandat med många sena, långa och ihärdiga diskussioner i Portugal.

Hur tillbringar du den perfekta morgonen?

Utvilad i min kashmir-morgonrock, tillsammans med min man och en en stor kopp presskaffe till ljudet av "Ring så spelar vi", doften av färska blommor och synen av nybakat bröd från vårat lokala bageri.

Har du några generella tips på hur man skapar en fin sovrumsinredning?

Börja med vad som är viktigast; det som är i sängen - Investera i fina kvalitetssängkläder som känns sköna och lyxiga att sova i. Gärna vita eftersom man aldrig tröttnar på krispigt vitt. Om man vill att det skall vara extra snyggt så skaffa två extra kuddar med vackra örngott man kan puffa upp vid sänggaveln.

Sedan överkastet; Att bädda sängen är en ritual, jag går aldrig hemifrån utan att bädda sängen med ett vackert överkast eller ett stort ”flat sheet” som i dom amerikanska lyxhotellen. Sedan kommer två viktiga möbler; en stoppad sänggavel och en sittbänk i fotändan i amerikansk stil. Min favorit är absolut RH i USA.

Andra artiklar för att skapa en ”hemma-svit” är en elegant taklampa, två matchande sängbord med respektive sänglampor och en eller två fotografier på människor eller saker som får dig att må bra. Och inte för att glömma en bra krok i närheten av sängen för att hänga upp nattlinne och morgonrock. Ordning och reda får mig att sova gott.

Sist men inte minst - Är du en morgon- eller kvällsmänniska?

Soluppgång framför solnedgång, jag är definitivt en morgonmänniska.