Att ha god sömn är en av de viktigaste faktorerna för en hälsosam livsstil. Att få tillräckligt med sömn hjälper till att hålla dig alert, koncentrerad och produktiv under dagen, samtidigt som det också stöder din fysiska hälsa och välbefinnande. Men för många människor är det lättare sagt än gjort att få en god natts sömn. Här är några enkla tips för att förbättra din sömnkvalitet och få en god natts sömn.

1. Skapa en avslappnande sovplats

En av de viktigaste faktorerna för att få bättre sömn är att skapa en avslappnande sovplats. En bekväm säng, mjuka kuddar och en bra madrass kan hjälpa till att stödja din kropp på rätt sätt och främja en god natts sömn. Du bör också se till att ditt sovrum är mörkt, tyst och svalt för att undvika distraktioner och hjälpa till att skapa en lugn och avkopplande miljö.


Bakal sängbord hjälper till att skapa en harmonisk och lugn atmosfär i sovrummet.

2. Håll en regelbunden sömnrutin

Att hålla en regelbunden sömnrutin är viktigt för att träna din kropp att veta när det är dags att sova och när det är dags att vakna. Försök att gå och lägga dig vid samma tidpunkt varje kväll och vakna upp vid samma tidpunkt varje morgon, även på helgerna. Detta kommer att hjälpa till att stabilisera din sömnrytm och göra det enklare för dig att somna och vakna upp på rätt tid.

3. Undvik koffein och alkohol

Koffein och alkohol kan störa sömnen och göra det svårare för dig att somna och sova genom hela natten. Försök att undvika koffeinhaltiga drycker som kaffe, te och läsk efter klockan 14.00, och undvik alkoholhaltiga drycker innan du går och lägger dig. Att dricka vatten eller andra icke-koffein- eller alkoholhaltiga drycker kan hjälpa dig att hålla dig hydratiserad och undvika sömnrubbningar.


Serve Me Mugg är en perfekt mugg för kaffe, men undvik att dricka koffeinhaltiga drycker efter klockan 14:00 för bättre sömn!

4. Undvik blått ljus från elektroniska enheter

Elektroniska enheter som mobiltelefoner, surfplattor och datorer avger blått ljus som kan störa sömnen genom att påverka din kroppsproduktion av melatonin, ett hormon som hjälper dig att somna. Försök att undvika att använda elektroniska enheter minst en timme före sänggåendet och överväg att använda en app eller en skärmskyddsfunktion som filtrerar bort det blå ljuset från dina enheter.

5. Träna regelbundet

Regelbunden motion kan hjälpa till att förbättra sömnen genom att minska stress och ångest, vilket är vanliga orsaker till sömnrubbningar. Försök att träna regelbundet för att öka din sömnkvalitet.


Regelbunden träning är nyttigt inte bara för din hälsa, utan även bra om du vill förbättra din sömn. Ett tips är att använda trådlösa In ear-hörlurar och lyssna på din favoritmusik samtidigt som du rör på dig. Spana t.ex. in aBEAN Trådlösa In ear-hörlurar.