Ska du tapetsera om ett rum? Kul! Vi har ett stort utbud av tapeter med och utan mönsterpassning. Att tapetsera om i en ny kulör eller mönster kan ändra känslan i ett helt rum, vilket är en prisvärd investering om du är sugen på att renovera. Däremot kanske du känner till att det det finns lite att tänka på när det kommer till tapetsering, främst mönsterpassningen. Tapeter med mönster har olika typer utav mönsterpassning. För att tapeten ska vara fin i hela rummet gäller det att du har koll på vad de olika typerna av mönsterpassningarna innebär för dig, främst vid inköp av antalet tapetrullar!  


Rak passning.
Innebär att överkanten i varje våd ska ha samma position som föregående våd, så att mönstret passar jämte varann. Höjden på mönsterrapporten, det vill säga det område av ett mönster som sedan upprepas, ser du på varje rulle.


Ingen passning.
Här behöver du inte ta hänsyn till höjd, position eller mönster. Sätt våderna sida vid sida. 


Förskjuten passning.
Här behöver du ibland göra en förskjutning med varje våd för att kunna passa ihop mönstret med varandra. Denna typ av mönsterpassning kan göra att det går åt lite mer tapet vilket är bra att ta hänsyn till när du köper antalet rullar. Lägg till en halv mönsterhöjd på varje våd efter att du räknat ut takhöjden så vet du på ett ungefär hur mycket du behöver köpa, men köp hellre en tapetrulle extra så att du har att det räcker om några våder blir skadade under arbetets gång. 

Behöver du lite inspiration för din framtida omtapetsering? Se nedan!


Sugar Tree Lovely Blue tapet 


Sweet Cotton tapet


Suger Tree grå tapet


Magical Adventure Dusty Blue tapet


Pink Pink Hearts tapet


Animals Forest Enchanted tapet

Här hittar du barntapeter, tapeter till sovrum, vardagsrum hall & mycket mer. Lycka till med tapetseringen!

PS. Missa inte vår Back to School-REA som startar 24 augusti, vi har rea på stora delar av sortimentet - även tapeter såklart! Gör om ett rum där hemma lagom till en mysig sensommar och start på en härlig höst!