Drömmer du om en egen liten plats i hemmet? Med hjälp av en rumsavdelare kan du få ett mysigt rum i rummet. Att inreda med rumsavdelare är också ett prisvärt alternativ när du inte har möjlighet eller lust att göra en större renovering hemma.

Rumsavdelare Berlin at night

En vikvägg kan fungera som avdelare men även som sänggavel eller upphängning för dokument vid skrivbordet. På detta sätt kan du också på ett enkelt sätt förändra i rummet utan att behöva göra permanenta förändringar som lämnar spår. Skapa en mysig hörna med avskildhet - när man bor litet kan det vara skönt att få krypa in bakom en vikvägg och få lite tid för sig själv. På detta sätt behåller du också ljusinsläppet i rummet eftersom skärmväggen inte går från golv till tak, vilket ofta kan vara önskvärt. Bor du i en enrumslägenhet kan du också få en mysig sovdel på detta sätt.

Rumsavdelare Old Walls

Det finns rumsavdelare med motiv för alla, om du gillar blommor, stadsmiljöer eller vill minnas den härliga resan till Hawaii med ett fint motiv därifrån - det finns många att välja på. En mörkare avdelare ger en mer mystisk känsla. En ljusare avdelare kan kännas lättare och passar bra vid exempelvis en arbetshörna. Ett annat sätt att göra rum i rummet är med hjälp av ett draperi. Perfekt om du vill att rumsavdelningen ska gå från tak till golv istället. Tunga, vackra sammetsgardiner för den mjuka och härliga känslan, en rustik linnegardin för en mer naturlig känsla eller en tunn och skir gardin för en mer vårig eller romantisk ton.