En av de största trenderna just nu är att inreda med posters. Det här är ett enkelt och billigt sätt att skapa en skön känsla i ett rum. Här finns en möjlighet att visa lite personlig touch och visa din stil hemma. Idag vill vi på peaceofhome.se ge dig 6 tips för att lyckas med din inredning med hjälp av väggdekor!

1. En känsla av ofärdighet

Ett populärt sätt att få in en känsla av att vara i en konstnärs atelje; låt din poster stå på ett sidobord eller på golvet. Det ger en charmig och ofärdig känsla i rummet och ger dig dessutom möjligheten att ändra motiv efter dagens känsla utan att göra märken på väggen. Vill du ställa postern mot väggen på golvet så se till att det är en större storlek, vi rekommenderar 50x70 cm eller 60x90 cm.

Ställ din poster på golvet för att få en charmig känsla
Klicka på bilden för att se denna postern.

2. Harmoni

Få till harmoni med många posters. Gör ett eget galleri på din vägg - använd liknande motiv, eller hitta en gemensam färg/tema i flera posters och placera dem på samma vägg. Ju fler desto bättre. För denna harmoniska känslan, välj likadana ramar och posters i samma storlek. Genom att placera dem på rad ökar du också känslan av harmoni.

Symmetriskt placerade posters
Klicka på bilden för att se dessa posters.

3. Symmetri och asymmetri

Gillar du att ha det lite mer livat i din inredning så kan du välja att skapa en postervägg med mer asymmetri. Välj posters i olika storlekar, rama in dem i olika ramar och välj att hänga dem på rad eller inte. Det här kan bli riktigt snyggt men försök att se symmetrin bland det asymmetriska, detta ger ditt rum en dynamiskt känsla och energi.


Posters placerade på olika nivåer skapar dynamik och energi
Klicka på bilden för att se dessa posters.

4. Förstärk eller förminska

Med hjälp av väggdekor kan du förbättra nackdelar som finns i rummet. Korrekt placerade posters kan förändra känslan i rummet. Har du lågt i tak ska dina posters placeras lågt i rummet. Häng också posters i vertikala linjer, alltså rakt över varann. Detta gör att väggarna känns högre. Samma sak kan du göra för att få känslan av att väggen är lång - placera då dina posters bredvid varandra. Har du stora, rejäla möbler, använd större posters eftersom små posters kommer att försvinna bredvid dina möbler och lämna en sur känsla. 

5. Den rätta platsen

Du behöver hitta den rätta platsen för dina posters. Nära TV:n är ett exempel där du ska hålla dig borta ifrån. Det passar bättre över skrivbordet, sidobordet eller soffan. Små och medelstora posters passar bra med andra inredningsdetaljer så som vaser eller lampor. Större posters gör sig bättre för sig själva.

6. Gör som museum

Det ska vara en skön känsla att se på sin väggdekor. Gör som museum och konsthallar, de hänger sina posters på en höjd mellan 152 cm till 160 cm. Detta känns mest naturligt - testa du också!

Häng dina posters på rätt höjd
Klicka på bilden för att se postern.