I detta blogginlägget berättar vi varför du ska inreda med brickor i ditt hem och ger tio förslag på hur. Vare sig du vill inreda fint i köket, på ett sidobord, i vardagsrummet eller i badrummet så borde brickor vara ett av dina vapen i din arsenal. Kanske tänker man först och främst att brickor ska vara ett sätt att servera mat på, lite frukost på sängen eller en te och en macka i soffan på kvällen. Men vi vill visa dig hur en bricka får din inredning att kännas genomtänkt och självklar. Tänk inte bara att du ska ha stora brickor utan även små brickor bör ha sin plats i ditt hem.Skärbräda ek peaceofhome

Skärbräda i ek från Louise Smaerup Design

Här ser vi en skärbräda i ek som ramar in skrivbordsprylarna. Visst blir det lite mer ombonat? En stadig bas. Det blir också enklare att städa av ytan eftersom du kan flytta på alla små delar på en gång. Trä gör också ditt hem mer levande. Se skärbrädan från Louise Smaerup här.

Att ha en central del på bordet när du serverar är ett annat sätt att få en extra speciell känsla vid middagen. Du har brickan som bas och ställer små delar av din servering på det som en gruppering. Om du är osäker på hur du ska sätta samman grupperingen kommer här ett par tips:

- Välj ut komponenter som har olika höjd
- Välj ut minst tre små delar
- Det är faktiskt sant att ojämna antal i en gruppering är mer tilltalande

   Brickor med vackra mönster kan du använda nästan som en tavla. Luta brickan mot väggen på bänkskivan i köket eller häng upp den vid matbordet. Ett enkelt sätt att få in ny färg och känsla i köket utan att göra bestående förändringar. Att byta bricka efter årstid precis som vi byter gardiner är också en tilltalande tanke.

   bricka räv peaceofhome.se

   Ett vackert motiv från Arvidssons textil

   I gästrummet kan det vara mysigt att välkomna en gäst med lite finheter. Rama in wifi-lösenordet, lägg ett par handdukar och en fin vas med ett par blomstänger i. Kanske en liten skål med chokladpraliner om din vän gillar godis. En liten gest som värmer gott!

   Kraljevic Designs marmorbrickor

   Vår lyxiga marmorbricka från Kraljevic Design ger ditt rum en modern känsla. Använd den på ett sidobord för att fronta några fina inredningsdetaljer du har eller servera eftermiddagens te på den. Båda alternativ funkar! Skulle det kännas lite naket eller strikt så prova att addera något naturmaterial. En fin inredningsdetalj i trä, en liten blomma eller någon textil. En annan sak som får arrangemanget att se levande ut är en trave böcker på varann. Vi rekommenderar att du experimenterar - lycka till! Se hela vårt sortiment av brickor här.