År 2020 bjuder på underbara trender inom inredning som vi är säkra på kommer gå hem hos de flesta! Några riktlinjer är lekfulla mönster och läckra pastellfärger. Med inslag av både 1970- och 80-talen i kombination med stilren och klassisk design som håller år efter år, hittar du 2020 års fräscha hem!

Båg- och valvformad inredning & möbler

Runda former så som valv och bågar fortsätter att vara hett under 2020. Allt från läckra detaljer som ljusstakar, posters, mönster på kuddfodral eller gardiner till bågformade möbler, grafisk design på tapeter eller bågformade speglar är helrätt i år!


Blommor som båge. Inred med valv- och båginspirerad inredning hemma år 2020. På bilden syns MURAL BIG BLOSSOM ARCH Helt mönster för vägg (4x2,5 meter) | Non woven / Easy up-tapet

Jordnära färger och pasteller

Vi går från gråa nyanser mot varmare kulörer så som beige och ljusbruna toner med inslag av pastell och klassiskt blått. Detta är en färgskala som är lätt att få in de flestas hem, även om man inte känner för att måla om helt hemma eller investera i nya möbler. Satsa till exempel på mindre inredning som en ny ljusstake, vas eller textilier så som kuddfodral, sängöverkast eller gardiner.

Satsa på detaljer i jordnära färger och pasteller. På bilden syns Wood Lights Stone | 3 st. ljusstakar samt Wood Lights Blossom | 3 st. ljusstakar

Inspiration från 70- och 80-talen - Lekfulla och eklektiska inslag

Att blanda olika stilar, mönster och färger lite huller om buller är helt rätt år 2020. Ta fram dina lekfulla sidor och gå loss genom att t.ex. mixa kuddfodral i soffan eller sängen i olika material och färger. Komplettera med en pläd och en golvlampa bredvid! Mörka nyanser och inredning i exakt samma nyans och stil är inte riktlinjerna för kommande år. Gröna växter på alla möjliga platser i hemmet är fortfarande väldigt hett, och trevligt om inte annat!


Mixa olika mönster! På bilden syns bl.a. Sugar Tree kuddfodral 40x40 cm samt Tivoli påslakanset enkelsäng

Manchester

Manchestern är mer tillbaka än någonsin och lär göra en större comeback än till exempel sammet år 2020. Ett tips är att blanda manchester med andra, blankare och jämnare material!


Manchestern gör stor comeback! Här syns MANCHESTER pläd | 140x160 cm

Hållbarhet och miljötänk

Att ha hållbarhet och miljön i åtanke när du köper ny inredning till ditt hem är troligen en trend som är här för att stanna. Vi på Peaceofhome.se har noga valt ut våra varumärken och leverantörer där många har just ett miljötänk. Många av dem producerar sina varor i Sverige eller runt Östersjön under miljömedvetna former och med korta transportsträckor från fabrik till slutkund!

Ett exempel på en produkt med 100% miljötänk är våra fina flergångspåsar och matkassar från svenska varumärket OMOM  - produkter som är gjorda så att du ska slippa de små plastpåsarna i fruktdisken - istället tar du med dig din egen nätpåse. Nätpåsarna kan du sedan tvätta och använda om och om igen! I bara Sverige använder varje person över 100 plastpåsar varje år, bli en del av lösningen och använd istället flergångspåsar från OMOM!

 
Hållbarhet är en trend som troligen är här för att stanna. På bilden syns Flergångspåse av återvunnet material | Mellan - tillverkad av använda plastflaskor! Materialet är tåligt för väta och gör påsen därför extra fördelaktig att förvara färska grönsaker och frukt i. Det går även bra att skölja innehållet direkt i påsen!