Har du hört talas om Feng shui? Det är en flera tusenårig gammal österländsk tradition med syfte till att skapa en livsmiljö som stärker vår livsenergi. Alla platser som vi vistas i har en känsla, och det är denna känsla som påverkar hur vi mår eller känner oss. Den kinesiska läran lär oss att inreda efter naturens krafter för att vi ska må så bra som möjligt. Här kommer lite knep till sovrummet för dig som vill testa att inreda enligt feng shui!

1. Addera växter!

Gröna växter är bra för både atmosfär och luften! Det är ett av de enklaste tipsen för hur du kan få in god energi i ditt sovrum. Mjuka och runda former på bladen är allra bäst, undvik helst kaktusar i sovrummet. Plantera dina växter i mässingkrukan från Gusums Messing, både lyxig och väldigt vacker att titta på!


Kruka i heldragen mässing >>

Koziols väggförvaring passar också bra i ett feng shui-anpassat sovrum. Med dess mjuka former är denna helt rätt för dig som vill addera både rätt former och växtlighet!


ORION Förvaringsbubbla / rund förvaringslåda >>

2. Ha inga tunga lampor ovanför sängen.

Det skapar en omedveten oro om att taklampan kan falla ner på dig i sömnen. En kristallkrona är alltså inte att rekommendera, men UMAGE:s EOS fjäderlampa fungerar desto bättre! Den fjäderlätta lampskärmen har både en mjuk och harmonisk design.


EOS XL Fjäderlampa >>

Lampor vid sidan om sängen är däremot något feng shuin talar för, även om vi älskar taklampor! Tur att du som vill fånga riktig feng shui-anda kan välja och vraka bland våra bordslampor istället, perfekt på sängbordet eller byrån! Med denna bordslampa från Jaijas Design får du även in en liten del av naturen i ditt sovrum.


Ljus bordslampa med vacker träfot >>

3. Speglar ger dubbel effekt.

Om du gillar snittblommor, placera dom framför en spegel. Det ger dubbel effekt av det härliga! Tips: luta en spegel mot väggen ovanför byrån. Då reflekteras både snittblommor och levande ljus. Dubbel härlighet, men också väldigt snyggt! Placera helst spegeln så att du inte ser den direkt från sängen, det kan ge fel effekt.


Speglar från Caroline Ek Design >>

4. Inred med textilier.

Undvik för mycket möbler i ditt sovrum, satsa istället mer på mjuka kuddar, filtar och en härlig matta istället! Textilier gör sig såklart extra bra i ett sovrum då det ger ett mjukt intryck, det bästa är om du leker med kontraster i ditt sovrum. Har du väldigt ljusa väggar är det ett bra feng shui-tips att bryta av med något mörkare textilier.


Elise kuddfodral i sammet, finns i flera färger  >>


QUILT Pläd från Louise Smærup Design >>

5. Sängbord på vardera sida

Det skapar en balans i rummet när du inför symmetri. Just symmetrin är viktig i feng shuin, det ger god energi till ditt sovrum. Ett par reflekterar samhörighet, vilket också lämpar sig för just sängborden på vardera sida av sängen.


Coco Morningstar Sängbord >>

25 oktober börjar vår Halloween-kampanj med skrämmande bra priser! Missa inte det - Kolla in rean här!