5 tips till dig som förenklar inredningen i det lilla sovrummet

Att bo i en mindre lägenhet kan vara knepigt. Det är oftast en väldigt liten yta du har att både inreda, bo och ha förvaring på. Med en mindre yta får man tänka till lite extra för att optimera boytan, och denna gång fokuserar vi på hur du som bor litet bäst maximerar ytan i ditt sovrum!

1. Alternativ förvaring

Det som är absolut svårast med ett mindre hem är förvaringen. Hur förvarar man bäst sina saker på den lilla ytan? Det gäller att vara kreativ.

Under sängen. En klassiker! Det finns så mycket plats under sängen som ändå bara är där. Perfekt att förvara sängkläder och handdukar. Perfekt ställe att dölja det på!

Lådor, lådor, lådor. Använd lösa lådor i lådorna. Som de nedan från Koziol. Ett perfekt sätt att hålla ordning i kaoset!

Införskaffa dig en sänggavel! En sänggavel med förvaring ger både känslan av lyx och extra utrymme för dig att förvara och dölja dina saker. Visst är det bra? Hett tips till dig som inte heller får plats med ett sängbord kan använda denna lösning.


Bästa sättet att förvara sina saker är med förvaringslådor. Dessa går att placera i både byrån & garderoben! Koziol förvaringslåda >>

2. Speglar

Att hänga upp speglar i sovrummet är ett klassiskt sätt att få rummet att se större ut än vad det egentligen är. Det är också väldigt vackert att inreda med speglar, direkt på väggen i sovrummet eller kanske ovanför byrån? Valmöjligheterna är många, men se till att införskaffa en spegel till ditt sovrum! Vi kan inte annat än att älska denna från Caroline Ek, visst är den magisk?


Coco Queen spegel >>

3. Fondvägg

Att måla eller tapetsera en vägg i sovrummet kan ge känslan av att rummet är rymligare. Placera gärna fondväggen på den vägg där sängen står. Det ger rummet mer djup och lurar alltså ögat till att tro att rummet faktiskt är större än vad det är. Detta är ett bra tips till dig som bor litet, eller till barnrummet som kanske inte alltid är i det största laget. Majvillan har otroligt fina tapeter som passar superfint som fondvägg i det lilla barnrummet.


Majvillan tapet Confetti Soft Blå >>

4. Använd väggarna!

Dina väggar är perfekt när du behöver utnyttja utrymmet. Höga bokhyllor eller flera mindre hyllor över varandra är ett exempel på hur du kan använda väggarna smartast. Men vi vill också tipsa dig om Koziols förvaring som låter dig använda rummet till fullo.


ORION Förvaringsbubbla - Transparent väggförvaring >>

5. Montera dina gardiner i taket

Det här tipset känner du säkert igen - men vi kan inte låta bli att hylla det. Genom att montera dina gardiner i taket med skenor så lyfter du rummet. Taket kommer att se mycket högre ut. Voíla! Både känslan av ett större rum & hotellyx på samma gång!


Stora fönster och gardiner i taket ger en riktig wow-faktor. Kvisten multibandslängd 
 >>

Hoppas att du uppskattade våra tips till sovrummet. Om du vill att vi fortsätter på compact living-temat så gör vi gärna det, kanske blir det tips till vardagsrummet nästa gång?

PS. Du har väl inte missat att vi på peaceofhome.se har en Back to School-kampanj? Vill du fynda inredning till ditt hem så är det perfekt tid att göra det just nu - vi har upp till 30 % rabatt på hela sortimentet t.o.m. 2/9 - Happy shopping! Gå till rean här.