Vi alla drömmer om den perfekta sovrumsinredningen, helst vill vi ha ett sovrum direkt taget från en inredningstidning. Att inreda sovrummet behöver dock inte vara svårt! Det finns några knep som inte kostar dig allt för mycket, och som kommer att få dig att längta till sovrummet varje kväll. Nedan listar vi fem stycken enkla tips till dig som behöver lite hjälp i inredningsdjungeln!

1. Investera i en matta.

Det här är troligtvis en av de viktigaste punkterna som många glömmer bort när de inreder sovrummet. Att kliva ner på ett kallt golv det första du gör när du vaknar kommer inte göra det lättare att kliva upp ur sängen på morgonen! Se till att ha en stor matta som täcker hela ytan under sängen och minst 40 cm utanför kanterna på sidan. Annars införskaffar du en matta som är placerad med en ungefär en tredjedel utanför sängen och två tredjedelar under sängen, den varianten passar dig som har ena sidan av sängen längs väggen! En matta fångar också upp ljud och minskar på ekot som kan uppstå i ett större sovrum med mindre textilier.


Till hela sortimentet av mattor >>

2. Sängbord – sovrummets viktigaste möbel (nästan i alla fall!).

En sådan liten möbel kan ge ett otroligt stort intryck på ditt sovrum. Är du en person som vill ha viktiga ägodelar nära till hands när du ligger i sängen? Då passar ett sängbord med lådor och/eller skåp dig bättre. Det gör att du enkelt kan gömma boken, handkrämen eller läsglasögonen i en låda.


Sängbord med toppskiva i marmor från Kraljevic Design >>

3. Införskaffa dig rätt antal kuddar som passar ihop!

En bäddad säng ser mer tilltalande och lugnande än en obäddad säng. Att bädda med många kuddar är både snyggt och mysigt! Det finns oändligt många färg- och mönsterkombinationer att mixa och matcha. Här ger vi dig några av våra favoriter som finns i peaceofhome.se:s sortiment just nu!


4. 
Glöm inte att dekorera sovrumsväggen.

Ett av de bästa inredningstipsen vi kan ge dig och ditt sovrum är att inte glömma bort att inreda väggen. Tavlor, posters och hyllor med detaljer är otroligt viktigt för att ditt sovrum ska kännas ombonat. Tänk på att det som hänger på väggen ska vara lugnande – färger, mönster och placering är viktigt för att inte ge din skönhetssömn onödig stress.


Poster från Jörgen Hansson Art >>

5. Unna dig inredningsdetaljer som du älskar!

Det viktigaste är att du ska trivas i ditt sovrum! Att köpa inredningsdetaljer som du verkligen tycker om gör att du kommer älska ditt sovrum. Det finns en stor mängd ljuslyktor, dekorationer, plädar, vaser och mycket mer som får dig att vilja vistas i ditt sovrum mer än bara för sömnens skull.