I dagens hektiska värld söker många efter sätt att skapa en avkopplande och balanserad atmosfär där de kan återhämta sig från vardagens påfrestningar. Ett sätt att uppnå detta är genom att tillämpa principerna för feng shui i olika rum i ditt hem. I det här inlägget kommer vi att utforska hur du kan skapa en harmonisk atmosfär genom att använda feng shui i olika rum, och ge dig praktiska tips och idéer för att förbättra energiflödet i ditt hem.

Feng Shui i Vardagsrummet

Vardagsrummet är ofta hjärtat av ett hem, en plats där vi umgås med familj och vänner eller kopplar av efter en lång dag. För att skapa en avkopplande atmosfär i vardagsrummet kan du tillämpa feng shui-principer. Här är några tips att tänka på:

1. Möblering och layout: Se till att möblerna är placerade på ett sätt som främjar samtal och gemenskap. Undvik att placera ryggen mot dörren, vilket kan skapa en känsla av osäkerhet.

2. Färgval: Välj lugna och harmoniska färger för vardagsrummet. Naturliga jordtoner som beige, grått och grönt kan hjälpa till att skapa en avslappnande atmosfär.

3. Belysning: Använd en kombination av naturligt ljus och mjukt indirekt ljus för att skapa en balanserad atmosfär. Undvik starka ljuskällor eller bländande ljus, eftersom det kan vara distraherande och skapa obehag.

4. Inredning: Inkludera element som speglar naturen, som växter eller stenar, för att skapa en känsla av harmoni och balans. Undvik röriga och överflödiga dekorationer som kan störa energiflödet.


Naturligt ljus och naturliga element skapar en rogivande känsla i vardagsrummet. Knopp Kuddfodral samt Ulli Pläd i merinoull från Spira of Sweden bidrar även med just detta.

Feng Shui i Sovrummet

Sovrummet är en plats för återhämtning och vila, och det är viktigt att skapa en fridfull atmosfär som främjar god sömn. Här är några feng shui-tips för att skapa en avkopplande och balanserad miljö i sovrummet:

1. Sängens placering: Placera sängen på ett sätt som ger dig en känsla av stöd och säkerhet. Det är bäst att undvika att placera sängen direkt mot dörren eller under ett fönster.

2. Färgscheman: Välj mjuka och lugnande färger för sovrummet, som blått eller grönt. Dessa färger kan hjälpa till att skapa en känsla av ro och frid.

3. Rensa ut oönskade föremål: Se till att sovrummet är en ordnad plats. Rensa ut oanvända föremål och undvik att ha för mycket elektronik i närheten av sängen, vilket kan påverka sömnen negativt.

4. Naturliga material: Använd sängkläder och möbler tillverkade av naturliga material som bomull och trä. Dessa material hjälper till att skapa en mer jordnära och avkopplande atmosfär.


LEVI Påslakanset i blå kulör ger en känsla av ro i sovrummet.

Feng Shui i Köket

Köket är en plats för näring och energi i ditt hem. Genom att tillämpa feng shui i köket kan du skapa en balanserad atmosfär som främjar hälsa och välstånd. Här är några tips för att förbättra energin i ditt kök:

1. Rensa ut oönskade föremål: Håll köket fritt från oanvända köksredskap och matvaror. En oorganiserad och rörig köksmiljö kan skapa en känsla av stress och förvirring.

2. Arbetsytor och städning: Se till att ha tillräckligt med arbetsytor för att laga mat och förbereda måltider. Håll även köket rent och städat för att främja en hälsosam och balanserad energi.

3. Ugnen och spisen: Placera spisen så att du kan se dörren när du lagar mat. Detta ger dig en känsla av kontroll och stabilitet. Se också till att spisen är väl underhållen och fungerar korrekt för att främja välstånd.

4. Färger och material: Använd livfulla färger i köket som stimulerar aptiten, som rött eller orange. Välj även naturliga material som trä eller sten för köksinredningen.


Organiserade och städade köksytor hjälper till att skapa en kreativ miljö i köket. Använd t.e.x Magnet Shelf Magnetisk Vägghylla för att förvara både knivar, saxar och kokböcker på samma gång!

Att skapa en avkopplande och balanserad atmosfär i ditt hem är avgörande för att trivas och må bra. Genom att tillämpa feng shui i olika rum kan du förbättra energiflödet och skapa en harmonisk miljö. Vi har utforskat hur du kan använda feng shui-principer i vardagsrummet, sovrummet och köket för att skapa den perfekta atmosfären för avkoppling och balans.

Kom ihåg att feng shui är en personlig resa, och det är viktigt att anpassa principerna efter din egen smak och behov. Ta dig tid att experimentera och hitta de lösningar som fungerar bäst för dig och ditt hem. Med rätt feng shui-principer kan du skapa en fridfull oas där du kan återhämta dig och njuta av en balanserad livsstil.